Tonfiskkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tonfiskkakor

Tonfiskkakor gjorda på ägg, majonnäs, ströbröd, salladslök och lime är ett perfekt tillbehör till ris och en krispig sallad. Enkelt, gott och annorlunda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krama ut vätskan ur tonfisken. Finfördela köttet med en gaffel.
  2. Blanda tonfisk, ägg, majonnäs, ströbröd och salladslök.
  3. Forma 1/2 dl stora klickar av blandningen till runda kakor. Strö över lite ströbröd.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kakorna i ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp på ett fat. Garnera med limeklyftor. Servera med ris, sweet chilisås och en grönsallad.

I näringsberäkningen ingår ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar smaksatt tonfisk (à 200 g) t ex med chili och koriander
  • 2 ägg
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl ströbröd
  • 4 strimlade salladslökar
  • olja
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2522 kJ / 602 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden