Stekt tofu med spenat, ägg och söt soja

Naturell tofu smakar inte så mycket i sig själv, men ger god konsistens. Här är det i stället den indonesiska söta sojan ketjap manis som sätter smak på denna smakfulla vegetariska rätt med stekt ägg. En god vegetarisk rätt eller som tillbehör på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Ingredienser
2-4 portioner
300 g fast, naturell tofu
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
400 g fryst, tinad bladspenat
1 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
1 tsk kinesisk soja
2 krm salt
4 ägg
1 1/2 msk ketjap manis
Till servering
gärna skuren salladslök
Gör så här
00:01:00
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på två portioner.
Energi1953 KJ / 467 kCal
Fett34 g
Salt2.8 g
Kolhydrater10 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer