Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt strömming med ört- och rotfruktssallad

Stekt strömming med rotfruktssallad är en fräsch, smaklig och dessutom nyttig lunch- eller middagsrätt. Fräs de skalade och strimlade rotfrukterna i olivolja med citron och servera den stekta strömmingen med färska örter och lite brynt smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa strömmingarna, men låt ryggbenet sitta kvar. Snitta filéerna på 3-4 ställen. Salta och lägg dem i kylskåp.
  2. Skala rotfrukterna och hyvla dem tunt med potatisskalaren. Blanda olivolja med lite citronsaft.
  3. Stek fisken i smör. Hetta upp en kastrull. Häll i citronoljan och rotfrukterna. Rör runt tills det hela hettats upp men behåller spänsten. Salta och lägg i örterna. Servera med lite brynt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg hel strömming
  • 2 tsk salt
  • 100 g morot
  • 100 g palsternackor
  • 100 g persiljerot
  • 1/2 dl olivolja
  • saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar ca 1 1/2 msk)
  • 2 msk smör
  • 3 dl plockat kryddgrönt t ex bladpersilja, dill, gräslök, dragon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer