Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Persiljerotspuré

Här är ett recept på en snabblagad, lyxig och dessutom nyttig persiljerotspuré. Den passar till många kötträtter och även barn brukar gilla persiljerotspurén.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär persiljerot och palsternacka i jämnstora mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är precis mjuka. Häll av men spara lite av kokvattnet.
  2. Mixa rötterna grovt med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt crème fraiche och ev finriven parmesan. Mixa helt slätt. Späd med kokvattnet till en krämig konsistens. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Gott till en stekt biff.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g persiljerot
  • 500 g palsternacka
  • 2 dl crème fraiche
  • ev 1 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer