Tonys gravade strömming

2
1
Tonys gravade strömming

Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Tonys gravade strömming

Ingredienser

4 portioner
800 g rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Sås

3 - 4 vitlöksklyftor
1 krm malen vitpeppar
2 msk skånsk senap
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
100 g löjrom
1/2 dl finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Bo

2007-12-29

Mycket bra men *måste* mogna minst två dygn. Innan dess för skarp smak av vitlöken och senapen. Föreslår också att byta löjrom mot något billigare eftersom den inte bidrager till smaken.