Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tonys gravade strömming

Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dag 1: Dra skinnet av strömmingen.
  2. Blanda vatten, ättika och salt. Lägg ner strömmingsfiléerna. Låt grava/marinera i ca 8 timmar i kylen. Vänd runt strömmingarna några gånger under tiden så att vätskan kommer i kontakt med alla filéer.
  3. Gör såsen samtidigt och låt smakerna i den få "gifta" sig: Skala och pressa vitlöken. Rör ihop den med vitpeppar och senap. Blanda sedan med majonnäsen, gräddfilen och till sist löjrommen, spara gärna en matsked eller två till garnering.
  4. Dag 2: Häll av strömmingarna i ett durkslag.
  5. Vänd ner strömmingen och dillen i såsen. Strömmingen kan nu avnjutas men smakar ännu bättre om den får ligga 1-2 dygn i såsen. Hållbarheten är ca 1 vecka i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 msk salt
Sås
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g löjrom
  • 1/2 dl finskuren dill
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer