Tonys gravade strömming

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Tonys gravade strömming

Gravad strömming i en härlig sås där vitlök och senap möts i en krämig blandning av majonnäs och gräddfil. Den gravade strömmingen får även sällskap av smakrik löjrom och en aning finskuren dill.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Tonys gravade strömming

Ingredienser

4 portioner
800 g rensad strömming (livsmedelsverket rekommenderar att strömmingen varit fryst i 2 dygn)
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
2 msk salt

Sås

3 - 4 vitlöksklyftor
1 krm malen vitpeppar
2 msk skånsk senap
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
100 g löjrom
1/2 dl finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Mycket bra men *måste* mogna minst två dygn. Innan dess för skarp smak av vitlöken och senapen. Föreslår också att byta löjrom mot något billigare eftersom den inte bidrager till smaken.

Bo

2007-12-29

Testa liknande recept

Mamma Monicas vitlöksströmming
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotare med färskpotatis
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamströmming med korianderyoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sotare med citronolja
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömming med morotssallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surströmmingsklämma
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga