Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotare med färskpotatis

Sotare med färskpotatis är ett enkelt recept på Gästriklands traditionella landskapsrätt. Du gör den av potatis, strömming och flingsalt. Utsökt att servera med smakrikt dillsmör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Rensa strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar.
  3. Hetta upp en stekpanna tills den är rejält het. Strö i flingsalt. Vänta tills saltet börjar "poppa" lite.
  4. Sota/stek strömmingen i saltet 2-3 minuter på varje sida. Upprepa med resten av strömmingarna, tillsätt salt i pannan allteftersom det behövs. Servera med den kokta färskpotatisen och gärna ett dillsmör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kg hel strömming eller urtagna strömmingar (16 urtagna strömmingar motsvarar ca 700 g)
  • 1 msk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?