Förr fyllde man ofta husmansklassikern stekt strömming med dillsmör. Ett pillgöra som inte är mödan värt. Prova i stället att marinera strömmingen i en senapskräm, det gör den saftig och fyllig i smaken. Bjud med krispig crudité på fänkål, brynt smör och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt rågmjöl mot glutenfritt ströbröd eller grov glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett/olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer