Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon
Förr fyllde man ofta husmansklassikern stekt strömming med dillsmör. Ett pillgöra som inte är mödan värt. Prova i stället att marinera strömmingen i en senapskräm, det gör den saftig och fyllig i smaken. Bjud med krispig crudité på fänkål, brynt smör och rårörda lingon.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
500 g strömmingsfiléer
3 msk dijonsenap
1 msk grov skånsk senap
1 dl crème fraiche
1 dl grovt skuren dill
grovt rågmjöl till panering
1/2 dl rapsolja
80 g smör
salt
Rårörda lingon
250 g lingon
1 dl strösocker
Fänkålscrudité
1 fänkål (à ca 250 g)
1/4 dl olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Till servering
brynt smör
citronklyftor
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3855 KJ / 921 kCal
Fett51 g
Salt4.36 g
Kolhydrater76 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer