Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

Förr fyllde man ofta husmansklassikern stekt strömming med dillsmör. Ett pillgöra som inte är mödan värt. Prova i stället att marinera strömmingen i en senapskräm, det gör den saftig och fyllig i smaken. Bjud med krispig crudité på fänkål, brynt smör och rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Stekt strömming med fänkålscrudité, brynt smör och rårörda lingon

Ingredienser

4 portioner
500 g strömmingsfiléer
3 msk dijonsenap
1 msk grov skånsk senap
1 dl crème fraiche
1 dl grovt skuren dill
grovt rågmjöl till panering
1/2 dl rapsolja
80 g smör
salt

Rårörda lingon

250 g lingon
1 dl strösocker

Fänkålscrudité

1 fänkål (à ca 250 g)
1/4 dl olivolja
1/2 msk finrivet citronskal
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt

Till servering

brynt smör
citronklyftor
kokt potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3855 KJ / 921 kCal
Fett51 g
Salt4.36 g
Kolhydrater76 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt inlagd strömming
Betyg 4.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga