Katarinas ättikströmming
![Katarinas ättikströmming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14898/cf_259/katarinas_attikstromming.jpg)
Katarinas ättikströmming är panerade strömmingsfiléer som smakar ljuvligt gott av ättikslagen och rödlöken. Strömmingsfiléerna serveras med kokt potatis eller som pålägg på en hård smörgås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
![Katarinas ättikströmming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14898/cf_259/katarinas_attikstromming.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg strömmingsfiléer
1 dl rågmjöl till panering
salt och peppar
smör till stekning
1 rödlök
5 kryddpepparkorn
Lag
1 dl ren ättika (24%)
3 dl vatten
3 1/2 dl strösocker
För alla
Katarinas ättiksströmming är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: panera i glutenfritt ströbröd eller Pofiber istället för rågmjöl.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 650 kCal
Fett18 g
Kommentarer