Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Katarinas ättikströmming

Katarinas ättikströmming är panerade strömmingsfiléer som smakar ljuvligt gott av ättikslagen och rödlöken. Strömmingsfiléerna serveras med kokt potatis eller som pålägg på en hård smörgås.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp av ryggfenan på strömmingen. Häll mjölet på en tallrik. Doppa strömmingen i mjölet med köttsidan upp. Salta och peppra. Vik ihop filéerna på mitten.
  2. Stek strömmingen vackert brun, 2 -3 minuter per sida, i smör.
  3. Skala och skiva löken tunt. Varva strömmingen med lök och krossad kryddpeppar i en skål.
  4. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull. Låt lagen svalna och häll den över strömmingsfileérna. Ställ kallt i minst 30 minuter. Servera den med kokt potatis eller på en knäckemacka.

För alla

Katarinas ättiksströmming är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: panera i glutenfritt ströbröd eller Pofiber istället för rågmjöl.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg strömmingsfiléer
  • 1 dl rågmjöl till panering
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 1 rödlök
  • 5 kryddpepparkorn
Lag
  • 1 dl ren ättika (24%)
  • 3 dl vatten
  • 3 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 650 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden