Katarinas ättikströmming

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Katarinas ättikströmming

Katarinas ättikströmming är panerade strömmingsfiléer som smakar ljuvligt gott av ättikslagen och rödlöken. Strömmingsfiléerna serveras med kokt potatis eller som pålägg på en hård smörgås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Katarinas ättikströmming

Ingredienser

4 portioner
1 kg  strömmingsfiléer
1 dl  rågmjöl till panering
salt och peppar
smör till stekning
1   rödlök
5   kryddpepparkorn

Lag

1 dl  ren ättika (24%)
3 dl  vatten
3 1/2 dl  strösocker

För alla

Katarinas ättiksströmming är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: panera i glutenfritt ströbröd eller Pofiber istället för rågmjöl.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2740 KJ / 650 kCal
Fett18 g

Testa liknande recept

Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grundrecept inlagd/gravad strömming
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga