Ättiksströmming
Strömming är både klassiskt och gott. Tycker du om husmanskost är det här receptet på ättiksströmming något för dig! Servera den läckra strömmingen tillsammans med kokt potatis och en knäckebrödsmacka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfiléer
grovt rågmjöl
ströbröd
salt
vitpeppar
smör (till stekning)
Ättikslag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1/2 skivad morot
1/4 skivad gul lök
några kryddpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Visst kan man frysa in strömmingen i lagen o sakta tina upp den.Det gjorde ofta min mor
Marita
2024-06-16Hej Marita! Det har jag inte testat men det borde fungera framförallt om din mamma gjode det ;). Strömmingen kan eventuellt bli lite lös i köttet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-17Det står inget om moroten och löken.
Magnus
2023-05-19Hej Magnus! Nu har vi förtydligat i receptet att grönsakerna ska koka med lagen. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26Kan jag frysa ättiksströmming med lag och låta det sakta tina upp?
Gunnel
2021-12-11Hej Gunnel! Vi skulle inte rekommendera att frysa in ättiksströmmingen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-26