Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ättiksströmming

Strömming är både klassiskt och gott. Tycker du om husmanskost är det här receptet på ättiksströmming något för dig! Servera den läckra strömmingen tillsammans med kokt potatis och en knäckebrödsmacka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vänd filéerna i ströbröd blandat med grovt rågmjöl. Salta och peppra och stek strömmingen i smör. Lägg den i en låg form.
  2. Koka upp lagen och låt den svalna innan den slås över strömmingen. Täck över och ställ kallt över natten.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(3)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfiléer
  • grovt rågmjöl
  • ströbröd
  • salt
  • vitpeppar
  • smör (till stekning)
Ättikslag
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 skivad morot
  • 1/4 skivad gul lök
  • några kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan