Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos är en underbar klassiker. Otroligt gott med den stekta, salta fisken och det lena, smakfulla moset. Riv gärna morötter och servera till rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka skalad potatis med skalade palsternackor. Häll av vattnet och mosa dem till ett grovt mos. 
  2. Späd med varm mjölk till lagom konsistens. Blanda ner hälften av den hackade persiljan och smaka av med salt och peppar. 
  3. Salta strömmingfiléerna. Lägg hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan ner. Bred på fransk senap och strö på resten av den hackade persiljan.
  4. Lägg på resten av strömmingsfiléerna med skinnsidan upp. Vänd strömmingen i grovt rågmjöl. Stek dem i matfett ca 3 minuter på varje sida.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g skalad potatis
  • 2 skalade palsternackor
  • varm mjölk
  • hackad persilja
  • salt och peppar
  • 600 g strömmingsfiléer
  • fransk senap
  • grovt rågmjöl
  • matfett till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 600 kJ / 150 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden