Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis
Stekt strömming – en svensk klassiker! Här marineras fiskfiléerna i senapsgrädde innan de paneras och steks krispiga och gyllene. Servera med krossad blomkål och potatis och toppa med gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl dijonsenap
3/4 tsk salt
600 g strömmingsfilé
Krossad potatis
500 g potatis
200 g blomkål
2 dl gräddfil
salt
2 msk finskuren gräslök
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
2 msk rapsolja
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2998 KJ / 716 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska det verkligen vara lika mycket dijon-senap som vispgrädde i marinaden?
Håkan
2021-09-29Hej Håkan! Ja, det ska vara 1 1/2 dl dijonsenap. Det kan låta mycket men det blir gott. Hoppas att du vill testat receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-29