Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

3
1 Klimatsmart
Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

Stekt strömming – en svensk klassiker! Här marineras fiskfiléerna i senapsgrädde innan de paneras och steks krispiga och gyllene. Servera med krossad blomkål och potatis och toppa med gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl dijonsenap
3/4 tsk salt
600 g strömmingsfilé

Krossad potatis

500 g potatis
200 g blomkål
2 dl gräddfil
salt
2 msk finskuren gräslök
1 dl ströbröd
1 dl grovt rågmjöl
2 msk rapsolja
2 msk smör

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och byt ut rågmjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Håkan

2021-09-29

Ska det verkligen vara lika mycket dijon-senap som vispgrädde i marinaden?

Redaktionen ICAse

2021-09-29

Hej Håkan! Ja, det ska vara 1 1/2 dl dijonsenap. Det kan låta mycket men det blir gott. Hoppas att du vill testat receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2998 KJ / 716 kCal
Fett 42 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept