Stekt strömming – en svensk klassiker! Här marineras fiskfiléerna i senapsgrädde innan de paneras och steks krispiga och gyllene. Servera med krossad blomkål och potatis och toppa med gräslök.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och byt ut rågmjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde, smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ska det verkligen vara lika mycket dijon-senap som vispgrädde i marinaden?
Håkan
2021-09-29Hej Håkan! Ja, det ska vara 1 1/2 dl dijonsenap. Det kan låta mycket men det blir gott. Hoppas att du vill testat receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-29