Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

Stekt strömming – en svensk klassiker! Här marineras fiskfiléerna i senapsgrädde innan de paneras och steks krispiga och gyllene. Servera med krossad blomkål och potatis och toppa med gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Senapsmarinerad stekt strömming med krossad potatis

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  dijonsenap
3/4 tsk  salt
600 g  strömmingsfilé

Krossad potatis

500 g  potatis
200 g  blomkål
2 dl  gräddfil
salt
2 msk  finskuren gräslök
1 dl  ströbröd
1 dl  grovt rågmjöl
2 msk  rapsolja
2 msk  smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ska det verkligen vara lika mycket dijon-senap som vispgrädde i marinaden?

Håkan

2021-09-29

Hej Håkan! Ja, det ska vara 1 1/2 dl dijonsenap. Det kan låta mycket men det blir gott. Hoppas att du vill testat receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-29

Näringsvärde per portion

Energi2998 KJ / 716 kCal
Fett42 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein37 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt inlagd strömming
Betyg 4.8 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga