Senapsstekt strömming med pepparrot

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
6
Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Senapsstekt strömming med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
2 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
6 msk matfett
salt
peppar
1 bit pepparrot (à 4 cm)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Jonas

2011-12-18

Tillsätt gärna ev. lite vitlök i gräddfil senapsblandningen så blir det strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Jonas

2011-12-18

Tips: Stek dina strömmingsflundror i ungen. 175 grader brukar jag använda, ca 10-15 min. Då slipper du strömmingslukten i hela huset.

Monica

2008-09-25

Testa liknande recept

Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt strömming med kaviar och purjolöksgrädde
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Dijonströmming med mosad potatis & syrad gurka
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ättiksströmming
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga