Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan. Låt strömmingen rinna av i ett durkslag. Blanda gräddfil med dijonsenap.
  2. Vänd ner strömmingsfiléerna i senapsblandningen. Låt strömmingen ligga i gräddfilsblandningen ca två timmar. Blanda ströbröd och rågmjöl.
  3. Panera skinnsidorna på strömmingen i mjölblandningen. Lägg ihop dem två och två med skinnsidan utåt eller vik varje filé dubbel. Stek strömmingen i matfettet i en het stekpanna i 1-2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Skala och riv pepparroten.
  5. Servera strömmingen med kokt potatis, riven pepparrot, citron och rårivna morötter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och lämplig grov mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt margarin.

Tips

Marinera gärna strömmingen dagen innan!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl rågmjöl
  • 6 msk matfett
  • salt och peppar
  • 1 bit pepparrot (à 4 cm)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?