Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
2 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
6 msk matfett
salt och peppar
1 bit pepparrot (à 4 cm)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och lämplig grov mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Marinera gärna strömmingen dagen innan!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.
Jonas
2011-12-18Tillsätt gärna ev. lite vitlök i gräddfil senapsblandningen så blir det strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.
Jonas
2011-12-18Tips: Stek dina strömmingsflundror i ungen. 175 grader brukar jag använda, ca 10-15 min. Då slipper du strömmingslukten i hela huset.
Monica
2008-09-25