Senapsstekt strömming med pepparrot

2
6
Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Senapsstekt strömming med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
2 dl gräddfil
3 msk dijonsenap
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
6 msk matfett
salt och peppar
1 bit pepparrot (à 4 cm)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och lämplig grov mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Marinera gärna strömmingen dagen innan!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Jonas

2011-12-18

Strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Jonas

2011-12-18

Tillsätt gärna ev. lite vitlök i gräddfil senapsblandningen så blir det strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Monica

2008-09-25

Tips: Stek dina strömmingsflundror i ungen. 175 grader brukar jag använda, ca 10-15 min. Då slipper du strömmingslukten i hela huset.