Senapsstekt strömming med pepparrot

2
6
Senapsstekt strömming med pepparrot

Förstklassig strömmingsrätt som passar lika bra till middag med potatis och riven pepparrot eller som mellanmål på knäckebröd. Senapspaneringen ger strömmingen en aptitretande doft och smak.

Skriv ut
Senapsstekt strömming med pepparrot

Ingredienser

4 portioner
600 g
strömmingsfilé
2 dl
gräddfil
3 msk
dijonsenap
1 dl
ströbröd
1 dl
rågmjöl
6 msk
matfett
-
salt och peppar
1
bit pepparrot (à 4 cm)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och lämplig grov mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkfritt alternativ. Välj mjölkfritt margarin.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Marinera gärna strömmingen dagen innan!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Jonas

12/18/2011

Strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Jonas

12/18/2011

Tillsätt gärna ev. lite vitlök i gräddfil senapsblandningen så blir det strömming Cattelin serveras med friterad persilja, en kopia av Strömming Opris från Operakällaren inspirerat av källarmästare Ekegård. Mvh Jonas Kockelev på Rest Cattelin 1977.

Monica

9/25/2008

Tips: Stek dina strömmingsflundror i ungen. 175 grader brukar jag använda, ca 10-15 min. Då slipper du strömmingslukten i hela huset.

Testa liknande recept