Stekt spätta med kräfttzatziki

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Stekt spätta med kräfttzatziki

En rödspätta som serveras med en smarrig tzatziki gjord på räkor, gurka och vitlök. Spättan vänds i mjöl för en lättare variant av panering som ger en något frasig yta med härlig stekfärg. Duka fram alltsammans med citron och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Stekt spätta med kräfttzatziki

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspätta
900 g  fast potatis
1/2   gurka
360 g  kräftstjärtar i lake
1   vitlöksklyfta
1/2   ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl  gräddfil
salt och peppar
1/2 dl  vetemjöl
3 msk  smör eller margarin
1   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2320 KJ / 553 kCal
Fett13 g
Salt2.1 g
Kolhydrater49 g
Protein56 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Panerad spätta med räksås
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med gurkfil
Betyg 2.9 av 5.
219 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt spätta med citronsås
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med kräft- och äggsås
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga