Stekt spätta med kräfttzatziki

11
0
Stekt spätta med kräfttzatziki

En rödspätta som serveras med en smarrig tzatziki gjord på räkor, gurka och vitlök. Spättan vänds i mjöl för en lättare variant av panering som ger en något frasig yta med härlig stekfärg. Duka fram alltsammans med citron och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Stekt spätta med kräfttzatziki

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
900 g fast potatis
1/2 gurka
360 g kräftstjärtar i lake
1 vitlöksklyfta
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt och peppar
1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
1 citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2320 KJ / 553 kCal
Fett 13 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden