Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt spätta med kräfttzatziki

En rödspätta som serveras med en smarrig tzatziki gjord på räkor, gurka och vitlök. Spättan vänds i mjöl för en lättare variant av panering som ger en något frasig yta med härlig stekfärg. Duka fram alltsammans med citron och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa vitlöksklyftan. Hacka gräslöken.
  4. Blanda gurkan med kräftor, gräddfil, vitlök och gräslök (spara lite av gräslöken till garnering) till kräfttzatzikin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Stek i matfettet 3–4 minuter på varje sida.
  6. Skär citronen i klyftor. Strö resten av gräslöken över fisken och kräfttzatzikin.
  7. Servera fisken med potatis, kräfttzatziki och citron.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 gurka
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 560 kCal