Stekt spätta med kräfttzatziki

10
0
Stekt spätta med kräfttzatziki

En rödspätta som serveras med en smarrig tzatziki gjord på räkor, gurka och vitlök. Spättan vänds i mjöl för en lättare variant av panering som ger en något frasig yta med härlig stekfärg. Duka fram alltsammans med citron och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Stekt spätta med kräfttzatziki

Ingredienser

4 portioner
800 g
rödspätta
900 g
fast potatis
1/2
gurka
360 g
kräftstjärtar i lake
1
vitlöksklyfta
1/2
ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl
gräddfil
-
salt och peppar
1/2 dl
vetemjöl
3 msk
smör eller margarin
1
citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2320 KJ / 553 kCal
Fett 13 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 49 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept