Stekt spätta med kräfttzatziki
En rödspätta som serveras med en smarrig tzatziki gjord på räkor, gurka och vitlök. Spättan vänds i mjöl för en lättare variant av panering som ger en något frasig yta med härlig stekfärg. Duka fram alltsammans med citron och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
900 g fast potatis
1/2 gurka
360 g kräftstjärtar i lake
1 vitlöksklyfta
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 553 kCal
Fett13 g
Salt2.1 g
Kolhydrater49 g
Protein56 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer