Stekt spätta med kall citronsås
Veckans fisk är rödspätta som kombineras med härliga klassiska råvaror. Fisken tillsammans med nykokt potatis, sockerärtor och ärtskott låter inte helt fel, eller hur? Måltiden serveras tillsammans med en citronsås som bidrar med härlig fräschör. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Citronsås
1 citron
2 dl crème fraiche
salt
peppar
150 g sockerärtor
Spätta
800 g rödspätta
1 msk smör eller olja
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 581 kCal
Fett21 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer