Stekt spätta med kall citronsås

6
0
Stekt spätta med kall citronsås

Veckans fisk är rödspätta som kombineras med härliga klassiska råvaror. Fisken tillsammans med nykokt potatis, sockerärtor och ärtskott låter inte helt fel, eller hur? Måltiden serveras tillsammans med en citronsås som bidrar med härlig fräschör. Hoppas det smakar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2017

Stekt spätta med kall citronsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Citronsås

1
citron
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
150 g
sockerärtor

Spätta

800 g
rödspätta
1 msk
smör eller olja
1/2
ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

Vänd spättan i lite mjöl innan du steker den. Blanda gärna mjölet med lite dill om du har det hemma.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 581 kCal
Fett 21 g
Salt 2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept