Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
16 2015
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helena
2015-07-26Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...
Mikael
2015-04-16Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös