Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

36
2
Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015

Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
1 tsk olja
4 port ris
salt och peppar
1/2 dl pesto
1 dl ströbröd

Citronyoghurt

1 citron
2 dl matyoghurt
1 msk hackad persilja

Sallad

1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
65 g salladsmix

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Gör så här

Tips

Panko kan användas istället för ströbröd. Då får man en ännu frasigare topping.
Servera gärna salladen med en vinägrett.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Helena

2015-07-26

Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...

Mikael

2015-04-16

Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös

Näringsvärde per portion

Energi 2470 KJ / 590 kCal
Fett 15 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 60 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden