Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt
Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
Citronyoghurt
Sallad
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).
Gör så här
Tips
Servera gärna salladen med en vinägrett.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...
Helena
2015-07-26Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös
Mikael
2015-04-16