Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt
Bjud på pestobakad spätta med citron- och persiljeyoghurt, en klassiker i ny tappning. Spättorna viks dubbla innan pestoblandningen fördelas över fisken för att sedan stekas färdigt i ugnen några minuter. Till servering finns en fräsch citronyoghurt, en krispig sallad av sockerärter samt nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
1 tsk olja
4 port ris
salt
peppar
1/2 dl pesto
1 dl ströbröd
Citronyoghurt
1 citron
2 dl matyoghurt
1 msk hackad persilja
Sallad
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
65 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2470 KJ / 590 kCal
Fett15 g
Salt1.8 g
Kolhydrater60 g
Protein52 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte min kombination, youghurtsåsen och peston slog ut varandra istället för att komplettera varandra. Men smaken är olika...
Helena
2015-07-26Helt ok, dock är det viktigt att salta och peppra skättan rikligt, annars blir den lätt smaklös
Mikael
2015-04-16