Stekt spätta med gräslöktzatziki

Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat
0
Stekt spätta med gräslöktzatziki

En lättlagat och välsmakande fiskrecept utan komplicerade ingredienser. Denna stekta rödspätta serverar du tillsammans med nykokt potatis, len purjolök, syrliga citronklyftor, grönskande mâchesallad och svalkande gräslöktzatziki. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Stekt spätta med gräslöktzatziki

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta

Potatis

900 g fast potatis
1/2 purjolök

Gräslökstzatziki

1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar

Rödspätta

1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Till servering

1 citron
65 g machésallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2294 KJ / 549 kCal
Fett15 g
Salt1.24 g
Kolhydrater50 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt spätta med remouladyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad spätta med citron och persiljeyoghurt
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med fänkål och ärter
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med färskost och tomat
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga