Stekt spätta med gräslöktzatziki

58
0
Stekt spätta med gräslöktzatziki

En lättlagat och välsmakande fiskrecept utan komplicerade ingredienser. Denna stekta rödspätta serverar du tillsammans med nykokt potatis, len purjolök, syrliga citronklyftor, grönskande mâchesallad och svalkande gräslöktzatziki. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Stekt spätta med gräslöktzatziki

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta

Potatis

900 g fast potatis
1/2 purjolök

Gräslökstzatziki

1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt och peppar

Rödspätta

1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin

Till servering

1 citron
65 g machésallad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matyoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurt och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 549 kCal
Fett 15 g
Salt 124 g
Kolhydrater 50 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden