Stekt spätta med gräslöktzatziki
En lättlagat och välsmakande fiskrecept utan komplicerade ingredienser. Denna stekta rödspätta serverar du tillsammans med nykokt potatis, len purjolök, syrliga citronklyftor, grönskande mâchesallad och svalkande gräslöktzatziki. Enkelt att tillaga och underbart gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
Potatis
900 g fast potatis
1/2 purjolök
Gräslökstzatziki
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Rödspätta
1/2 dl vetemjöl
3 msk smör eller margarin
Till servering
1 citron
65 g machésallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 549 kCal
Fett15 g
Salt1.24 g
Kolhydrater50 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer