Stekt spätta med remouladyoghurt

38
4
Stekt spätta med remouladyoghurt

En lättlagad måltid utan komplicerade ingredienser. Denna stekta spätta serverar du tillsammans med din hemmagjorda remouladyoghurt innehållande pickels och dill. Servera med gurkstavar och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Stekt spätta med remouladyoghurt

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
1/2 dl vetemjöl
salt och peppar
2 msk smör eller margarin

Remoulad

1 burk pickles (à 390 g)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad dill
1 gurka

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Sofia

2012-11-24

Fisken var ju jättegod utbrast sonen. Jag använde laktosfri matyoughurt till remouladen och var noga med att låta picklesen rinna av. Med salt och peppar kunde jag balansera syran så att den blev fräsch och god. Gott!

Johanna

2011-09-28

Det här receptet var lättlagat och smidigt att göra men jag tycker inte att remouladsåsen var så god eftersom det blev en lite för sötsyrlig sur smak.

Josefine

2011-09-25

Fattig student som jag är så bytte jag rödspättan mot sejfile vilket gick utmärkt! Detta var en väldigt god maträtt! Jag använde saltgurka istället för pickles (osäker på exakta skillnaden) men det blev jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 579 kCal
Fett 16.4 g
Kolhydrater 59.6 g
Protein 41.8 g
Läs mer om näringsvärden