Stekt spätta med remouladyoghurt
En lättlagad måltid utan komplicerade ingredienser. Denna stekta spätta serverar du tillsammans med din hemmagjorda remouladyoghurt innehållande pickels och dill. Servera med gurkstavar och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspätta
900 g potatis
1/2 dl vetemjöl
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
Remoulad
1 burk pickles (à 390 g)
2 dl matyoghurt
2 msk hackad dill
1 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 579 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater59.6 g
Protein41.8 g
Kommentarer
Fisken var ju jättegod utbrast sonen. Jag använde laktosfri matyoughurt till remouladen och var noga med att låta picklesen rinna av. Med salt och peppar kunde jag balansera syran så att den blev fräsch och god. Gott!
Sofia
2012-11-24Det här receptet var lättlagat och smidigt att göra men jag tycker inte att remouladsåsen var så god eftersom det blev en lite för sötsyrlig sur smak.
Johanna
2011-09-28Fattig student som jag är så bytte jag rödspättan mot sejfile vilket gick utmärkt! Detta var en väldigt god maträtt! Jag använde saltgurka istället för pickles (osäker på exakta skillnaden) men det blev jättegott!
Josefine
2011-09-25