Stekt spätta med remouladyoghurt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt spätta med remouladyoghurt

En lättlagad måltid utan komplicerade ingredienser. Denna stekta spätta serverar du tillsammans med din hemmagjorda remouladyoghurt innehållande pickels och dill. Servera med gurkstavar och kokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina rödspättan.
  2. Tvätta och koka potatisen. Blanda mjölet med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Låt picklesen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda matyoghurt med pickles och dill. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Vänd fisken i mjölblandningen och stek den i matfettet enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skala och kärna ur gurkan och skär dem i stavar.
  6. Servera spättan med remouladyoghurt, potatis och gurka.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspätta
  • 900 g potatis
  • 1/2 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
Remoulad
  • 1 burk pickles (à 390 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk hackad dill
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 579 kCal