Stekt spätta med citron och sockerärtor

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
0
Stekt spätta med citron och sockerärtor

Smakrik rödspätta serveras med citron och krispiga sockerärtor i en lätt och god vardagsrätt. Vänd spättan i mjöl för en snabbpanering, så får den en fantastisk knaperstekt yta i pannan. Njut av fisken tillsammans med krämigt potatismos, skirat smör och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Stekt spätta med citron och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
salt och peppar

Rödspetta

800 g  rödspättafilé
ca 1 dl  vetemjöl
2 msk  smör eller margarin

Till servering

150 g  sockerärtor
50 g  smör
1   citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett18.7 g
Salt2.97 g
Kolhydrater55.9 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dill- och romsås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt spätta med kall citronsås
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga