Stekt spätta med citron och sockerärtor
Smakrik rödspätta serveras med citron och krispiga sockerärtor i en lätt och god vardagsrätt. Vänd spättan i mjöl för en snabbpanering, så får den en fantastisk knaperstekt yta i pannan. Njut av fisken tillsammans med krämigt potatismos, skirat smör och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Rödspetta
800 g rödspättafilé
ca 1 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
Till servering
150 g sockerärtor
50 g smör
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett18.7 g
Salt2.97 g
Kolhydrater55.9 g
Protein51 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer