Stekt spätta med citron och sockerärtor

12
0
Stekt spätta med citron och sockerärtor

Smakrik rödspätta serveras med citron och krispiga sockerärtor i en lätt och god vardagsrätt. Vänd spättan i mjöl för en snabbpanering, så får den en fantastisk knaperstekt yta i pannan. Njut av fisken tillsammans med krämigt potatismos, skirat smör och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Stekt spätta med citron och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt och peppar

Rödspetta

800 g
rödspättafilé
ca 1 dl
vetemjöl
2 msk
smör eller margarin

Till servering

150 g
sockerärtor
50 g
smör
1
citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2563 KJ / 612 kCal
Fett 18.7 g
Salt 2.97 g
Kolhydrater 55.9 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept