Stekt spätta med citron och sockerärtor

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
0
Stekt spätta med citron och sockerärtor

Smakrik rödspätta serveras med citron och krispiga sockerärtor i en lätt och god vardagsrätt. Vänd spättan i mjöl för en snabbpanering, så får den en fantastisk knaperstekt yta i pannan. Njut av fisken tillsammans med krämigt potatismos, skirat smör och citronklyftor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Stekt spätta med citron och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar

Rödspetta

800 g rödspättafilé
ca 1 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Till servering

150 g sockerärtor
50 g smör
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2563 KJ / 612 kCal
Fett18.7 g
Salt2.97 g
Kolhydrater55.9 g
Protein51 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med dill- och romsås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga