Spätta meunière med dill- och romsås
Fantastisk spätta med dill- och romsås där den perfekt stekta spättafilén serveras tillsammans med rykande nykokt potatis, kokt bellaverde och en sås gjord på ishavsrom. Enkelt att tillaga och underbart gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
1/2 kruka dill
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
1 citron
salt
peppar
1 rödlök
1 msk olivolja
200 g bellaverde
1 dl vetemjöl
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2938 KJ / 702 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein53 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Smakar bra, lätt att laga. Fräsch men kanske ingen sensation. Karolina
Patrick
2015-03-21