Spätta meunière med dill- och romsås

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
1
Spätta meunière med dill- och romsås

Fantastisk spätta med dill- och romsås där den perfekt stekta spättafilén serveras tillsammans med rykande nykokt potatis, kokt bellaverde och en sås gjord på ishavsrom. Enkelt att tillaga och underbart gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2015

Spätta meunière med dill- och romsås

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g fast potatis
1/2 kruka dill
2 dl crème fraiche
75 g ishavsrom
1 citron
salt
peppar
1 rödlök
1 msk olivolja
200 g bellaverde
1 dl vetemjöl
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Smakar bra, lätt att laga. Fräsch men kanske ingen sensation. Karolina

Patrick

2015-03-21

Näringsvärde per portion

Energi2938 KJ / 702 kCal
Fett29 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein53 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peters magiska rödspätta
Betyg 3.6 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med citron och sockerärtor
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga