Spätta med dill- och citronsås
En imponerande och mättande fiskrätt där milda, mjälla filéer av rödspätta tillagas i ugn och serveras med potatis, sockerärter och krämig dill- och citronsås. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1 tsk smör eller margarin till formen
salt
peppar
150 g sockerärtor
Dill- och citronsås
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
1 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 660 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein49.6 g
Kommentarer
Hej Mums, jag lovar, ni som gillar god mat
Anne
2021-04-10Min nya favorit sås🤗🤗
Rebecca
2019-01-29Tack Thomas! Vi tyckte också att det blev för kort tid.
Kristoffer
2018-04-24