Spätta med dill- och citronsås
![Spätta med dill- och citronsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94444/cf_259/spatta_med_dill-_och_citronsas.jpg)
En imponerande och mättande fiskrätt där milda, mjälla filéer av rödspätta tillagas i ugn och serveras med potatis, sockerärter och krämig dill- och citronsås. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014
![Spätta med dill- och citronsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_94444/cf_259/spatta_med_dill-_och_citronsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1 tsk smör eller margarin till formen
salt och peppar
150 g sockerärtor
Dill- och citronsås
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
1 citron
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Kockknepet! Mer citronsmak!
Smaksätt gärna såsen med lite citronskal också.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2766 KJ / 660 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein49.6 g
Kommentarer
Hej Mums, jag lovar, ni som gillar god mat
Anne
2021-04-10Min nya favorit sås🤗🤗
Rebecca
2019-01-29Tack Thomas! Vi tyckte också att det blev för kort tid.
Kristoffer
2018-04-24