Spätta med dill- och citronsås

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
4
Spätta med dill- och citronsås

En imponerande och mättande fiskrätt där milda, mjälla filéer av rödspätta tillagas i ugn och serveras med potatis, sockerärter och krämig dill- och citronsås. Smaksätt gärna såsen med lite citronskal för ytterligare smak. Jättegott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2014

Spätta med dill- och citronsås

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1 tsk smör eller margarin till formen
salt
peppar
150 g sockerärtor

Dill- och citronsås

2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
1 ask dill (à 20 g)
1 citron
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Hej Mums, jag lovar, ni som gillar god mat

Anne

2021-04-10

Min nya favorit sås🤗🤗

Rebecca

2019-01-29

Tack Thomas! Vi tyckte också att det blev för kort tid.

Kristoffer

2018-04-24

Näringsvärde per portion

Energi2766 KJ / 660 kCal
Fett28.5 g
Kolhydrater47.6 g
Protein49.6 g

Testa liknande recept

Stekt spätta med citron och sockerärtor
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga