Rödspätta meunière
Rödspätta meunière är en härlig fiskrätt där den panerade rödspättan smörsteks. Servera fisken tillsammans med nykokt potatis, crème fraiche med smak av pepparot, havssalt & citron samt en härligt grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
300 g rödspättafilé
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 kruksallad
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt och citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3194 KJ / 763 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Panerade fisken istället och la till kokta ärtor samt lite citron till rätten. Blev mycket gott. Satsa på färsk fisk.
Sara
2017-12-12