Rödspätta meunière | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Rödspätta meunière

Rödspätta meunière är en härlig fiskrätt där den panerade rödspättan smörsteks. Servera fisken tillsammans med nykokt potatis, crème fraiche med smak av pepparot, havssalt & citron samt en härligt grön sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Torka spättan med hushållspapper, krydda den med salt och peppar och vänd den sedan i mjölet.
  3. Stek spättan i smöret i en stekpanna några minuter på varje sida.
  4. Plocka av salladsbladen.
  5. Servera spättan med crème fraiche, potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 300 g rödspättafilé
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 kruksallad
  • 2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt och citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3194 kJ / 763 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept