Rödspätta meunière

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière är en härlig fiskrätt där den panerade rödspättan smörsteks. Servera fisken tillsammans med nykokt potatis, crème fraiche med smak av pepparot, havssalt & citron samt en härligt grön sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Rödspätta meunière

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
300 g rödspättafilé
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 kruksallad
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt och citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Panerade fisken istället och la till kokta ärtor samt lite citron till rätten. Blev mycket gott. Satsa på färsk fisk.

Sara

2017-12-12

Näringsvärde per portion

Energi3194 KJ / 763 kCal
Fett41 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Örtpanerad rödspätta med currysallad
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt spätta med äggsås
Betyg 2.8 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta i paneng curry med spetspaprika
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med dillpickles
Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta med gurkröra
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga