Rödspätta meunière

7
1
Rödspätta meunière

Rödspätta meunière är en härlig fiskrätt där den panerade rödspättan smörsteks. Servera fisken tillsammans med nykokt potatis, crème fraiche med smak av pepparot, havssalt & citron samt en härligt grön sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2017

Rödspätta meunière

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
300 g rödspättafilé
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör
1 kruksallad
2 dl crème fraiche pepparrot, havssalt och citron

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sara

2017-12-12

Panerade fisken istället och la till kokta ärtor samt lite citron till rätten. Blev mycket gott. Satsa på färsk fisk.

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 763 kCal
Fett 41 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept