Kaviarbakad spätta med gröna bönor

Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat
4
Kaviarbakad spätta med gröna bönor

En god kaviarbakad spätta som smaksätts med dill. Filéerna viks dubbla och läggs i en form. För att få den fina aromen häller du över en sås gjord på lättvispad grädde, dillkaviar och tomatpuré. Fisken gräddas klart i ugnen och du har tid att förbereda bönorna. Duka fram och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Kaviarbakad spätta med gröna bönor

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl vispgrädde
1/2 dl dillkaviar
1/2 dl tomatpuré
150 g haricots verts (bönor)
8 dl vatten
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande gott!

Annelie

2015-01-22

Kaviar har man på smörgås eller skagen har man rom..inte i vår smak

Metthe

2014-11-24

Jätte god fiskrätt. Lättlagad. Vi gjorde potatismos till. Kommer absolut göra detta igen.

Pia

2014-11-18

Näringsvärde per portion

Energi2562 KJ / 613 kCal
Fett26 g
Salt3.85 g
Kolhydrater43 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spättarullar med kaviar
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinstekt lax med gröna bönor
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med ost- och skinksås
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekta kycklinglår med gräddsås
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga