Kaviarbakad spätta med gröna bönor

Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat
4
Kaviarbakad spätta med gröna bönor

En god kaviarbakad spätta som smaksätts med dill. Filéerna viks dubbla och läggs i en form. För att få den fina aromen häller du över en sås gjord på lättvispad grädde, dillkaviar och tomatpuré. Fisken gräddas klart i ugnen och du har tid att förbereda bönorna. Duka fram och njut!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014

Kaviarbakad spätta med gröna bönor

Ingredienser

4 portioner
800 g  rödspättafilé
900 g  potatis
1/2 tsk  salt
2 krm  peppar
2 dl  vispgrädde
1/2 dl  dillkaviar
1/2 dl  tomatpuré
150 g  haricots verts (bönor)
8 dl  vatten
1/2 tsk  salt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Överraskande gott!

Annelie

2015-01-22

Kaviar har man på smörgås eller skagen har man rom..inte i vår smak

Metthe

2014-11-24

Jätte god fiskrätt. Lättlagad. Vi gjorde potatismos till. Kommer absolut göra detta igen.

Pia

2014-11-18

Näringsvärde per portion

Energi2562 KJ / 613 kCal
Fett26 g
Salt3.85 g
Kolhydrater43 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spättarullar med kaviar
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingköttbullar med kall sås och haricots verts
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Haricots verts och bearnaisessås på korv med bröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga