Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kaviarbakad spätta med gröna bönor

En god kaviarbakad spätta som smaksätts med dill. Filéerna viks dubbla och läggs i en form. För att få den fina aromen häller du över en sås gjord på lättvispad grädde, dillkaviar och tomatpuré. Fisken gräddas klart i ugnen och du har tid att förbereda bönorna. Duka fram och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken i kylskåpet under natten.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Lägg potatisen i en kastrull och täck med vatten. Koka potatisen tills den är mjuk.
  4. Låt fisken rinna av i ett durkslag någon minut. Vik fiskarna dubbla och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  5. Vispa grädden, men inte för hårt, och blanda den med kaviar och tomatpuré. Bred den över fisken. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Klipp eller skär av ändarna på bönorna. Mät upp vatten och salt i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i bönorna och låt koka i 4 minuter. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  7. Servera spättan med potatis och bönor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g rödspättafilé
  • 900 g potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl dillkaviar
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 150 g haricots verts
  • 8 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2562 kJ / 613 kCal

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.