Kaviarbakad spätta med gröna bönor
En god kaviarbakad spätta som smaksätts med dill. Filéerna viks dubbla och läggs i en form. För att få den fina aromen häller du över en sås gjord på lättvispad grädde, dillkaviar och tomatpuré. Fisken gräddas klart i ugnen och du har tid att förbereda bönorna. Duka fram och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2014
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafilé
900 g potatis
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 dl vispgrädde
1/2 dl dillkaviar
1/2 dl tomatpuré
150 g haricots verts (bönor)
8 dl vatten
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2562 KJ / 613 kCal
Fett26 g
Salt3.85 g
Kolhydrater43 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Överraskande gott!
Annelie
2015-01-22Kaviar har man på smörgås eller skagen har man rom..inte i vår smak
Metthe
2014-11-24Jätte god fiskrätt. Lättlagad. Vi gjorde potatismos till. Kommer absolut göra detta igen.
Pia
2014-11-18