Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

2
1
Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Vi älskar sparris! Tillsammans med salladslök steks den här i olja. Till det serveras en otrolig gremolatayoghurt, där smaksättarna är citron, persilja och vitlök. Koka lite couscous, strö över smulad fetaost och pumpakärnor och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Gremolatayoghurt

1/2
citron
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
2 dl
matyoghurt
-
salt
-
peppar
4
port couscous eller annat gryn
1
påse salladslök (à 125 g)
2
förp grön sparris (à 250 g)
1 msk
olivolja
150 g
fetaost
1/2 dl
pumpakärnor
65 g
babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.



Gör så här

Tips

Koka couscousen med 1 tsk oregano i vattnet (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Sara

2021-06-09

Gott och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 2467 KJ / 588 kCal
Fett 23 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept