Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

4
2
Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Vi älskar sparris! Tillsammans med salladslök steks den här i olja. Till det serveras en otrolig gremolatayoghurt, där smaksättarna är citron, persilja och vitlök. Koka lite couscous, strö över smulad fetaost och pumpakärnor och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Gremolatayoghurt

1/2 citron
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
salt
peppar
4 port couscous eller annat gryn
1 påse salladslök (à 125 g)
2 förp grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
150 g fetaost
1/2 dl pumpakärnor
65 g babyspenat

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och fetaost mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.



Gör så här

Tips

Koka couscousen med 1 tsk oregano i vattnet (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

C

2022-05-04

Hej! Hur länge skall sparrisen och löken stekas?

Sara

2021-06-09

Gott och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 2467 KJ / 588 kCal
Fett 23 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 66 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden