Sparrissoppa med räkor och potatisflarn
Grunden är färdig soppa som blir riktigt lyxig vardagsmiddag när den kompletteras med färsk sparris och räkor. Servera soppan med ett fint potatisflarn som görs av smördeg, potatis, lök och riven ost och helt plötsligt känns vardagen lite mer lyxig.
Ingredienser
4 portioner
Potatisflarn
1 rödlök
2 potatisar
1 förp färsk smördeg (à 250 g)
2 dl crème fraiche
100 g riven ost
salt
1 förp färsk dill (à 20 g)
Sparrissoppa
1 förp frysta räkor med skal (à 500 g)
1 knippe grön sparris (à 250 g)
2 förp kyld grön sparrissoppa (à 500 ml)
1 1/2 dl rostade pumpakärnor
För alla
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör så här
Tips
Får du soppa över så fungerar den väldigt bra som sås. Vänd runt lite nykokt pasta i soppan och toppa med räkor, rucola och riven parmesan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer