Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Vi älskar sparris! Tillsammans med salladslök steks den här i olja. Till det serveras en otrolig gremolatayoghurt, där smaksättarna är citron, persilja och vitlök. Koka lite couscous, strö över smulad fetaost och pumpakärnor och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2023

Stekt sparris med fetaost och gremolatayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Gremolatayoghurt

1/2 citron
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl matyoghurt
salt
peppar
4 port couscous eller annat gryn
1 påse salladslök (à 125 g)
2 förp grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
150 g fetaost
1/2 dl pumpakärnor
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Mycket gott. Använde matvete istället, som jag kokade i hönsbuljong. Samt stekte upp finhackad lök som jag blandade med matvetet innan servering. I övrigt följde jag receptet.

    Thomas

  • Hej! Hur länge skall sparrisen och löken stekas?

    C

  • Gott och enkelt.

    Sara

Näringsvärde per portion

Energi2467 KJ / 588 kCal
Fett23 g
Salt2.1 g
Kolhydrater66 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Chèvregratinerad sparris
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous (grundrecept)
    Betyg 3.7 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad