Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås
I detta recept med sej finns en ansjovis- och dillsås som tar fram det bästa i fisken. Grädde och ansjovisspad får koka upp innan dill och ansjovisbitar vänds ner. Smaka av med lite salt och peppar och servera med övriga ingredienser.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
800 g sejfilé
salt
peppar
250 g broccoli
Sås
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Karin! Sej ska det vara och ber om ursäkt för att detta fel smög sig in på receptet. Det är nu korrigerat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-11-26Skall det vara sej eller kolja? Det står sej bland ingredienser och kolja i beskrivningen.
Karin
2015-11-19