Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Kolja ingår i torskfamiljen och det är också därför smaken påminner en del. I detta recept finns en ansjovis- och dillsås som tar fram det bästa i fisken. Grädde och ansjovisspad får koka upp innan dill och ansjovisbitar vänds ner. Smaka av med lite salt och peppar och servera med övriga ingredienser.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär sejen i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Stek fisken mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Ansa och skär broccolin i buketter. Skala och skär stjälken i skivor. Koka broccolin med potatisen när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
  5. Sås: Hacka dillen. Skär ansjovisfiléerna i små bitar. Spara ansjovisspadet. 
  6. Blanda grädde och ansjovisspad i en kastrull. Vispa ner majsstärkelse. Koka sakta ca 2 minuter under omrörning. Vänd ner ansjovis och dill. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera ansjovissåsen med fisk, potatis och broccoli.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Vill man ha en slät sås kan man mixa den med stavmixer innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 800 g sejfilé
  • salt och peppar
  • 250 g broccoli
Sås
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 1/2 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2062 kJ / 493 kCal