Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
2
Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

I detta recept med sej finns en ansjovis- och dillsås som tar fram det bästa i fisken. Grädde och ansjovisspad får koka upp innan dill och ansjovisbitar vänds ner. Smaka av med lite salt och peppar och servera med övriga ingredienser.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Ugnsbakad sej med ansjovis- och dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
800 g  sejfilé
salt
peppar
250 g  broccoli

Sås

1   ask färsk dill (à 20 g)
1/2   burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  majsstärkelse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Vill man ha en slät sås kan man mixa den med stavmixer innan servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Hej Karin! Sej ska det vara och ber om ursäkt för att detta fel smög sig in på receptet. Det är nu korrigerat. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2015-11-26

Skall det vara sej eller kolja? Det står sej bland ingredienser och kolja i beskrivningen.

Karin

2015-11-19

Näringsvärde per portion

Energi2062 KJ / 493 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein46 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med sej
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med hasselnötscrisp och citrongrönt
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panerad fisk med potatismos
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sej med broccoli och potatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt sej med citronsås och broccoli
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga