Basilikagratinerad sej med senapsärtor
Håll i hatten för här kommer lite nya smakupplevelser! Vi smaksätter fisken med fräsch crème fraiche-blandning innehållande basilika och citron, och som tillbehör avnjuter du smörade ärtor med hinter av senap. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g sejfilé
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
4 port ris eller annat gryn
1/2 gul lök
1 msk smör eller olja
250 g frysta gröna ärtor
1 1/2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2608 KJ / 622 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott! Kommer definitivt göra detta fler gånger.
Marie
2021-12-02Denna var riktig god! Och jag som bara brukar tycka vit fisk är okej i vanliga fall :)
Anton
2021-11-30Såååå gott!!!
Christel
2021-11-29