Basilikagratinerad sej med senapsärtor

9
3
Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Håll i hatten för här kommer lite nya smakupplevelser! Vi smaksätter fisken med fräsch crème fraiche-blandning innehållande basilika och citron, och som tillbehör avnjuter du smörade ärtor med hinter av senap. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g sejfilé
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost
4 port ris eller annat gryn
1/2 gul lök
1 msk smör eller olja
250 g frysta gröna ärtor
1 1/2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av creme fraiche, ost och smör. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Marie

2021-12-02

Väldigt gott! Kommer definitivt göra detta fler gånger.

Anton

2021-11-30

Denna var riktig god! Och jag som bara brukar tycka vit fisk är okej i vanliga fall :)

Christel

2021-11-29

Såååå gott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 2608 KJ / 622 kCal
Fett 25 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden