Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
3
Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Håll i hatten för här kommer lite nya smakupplevelser! Vi smaksätter fisken med fräsch crème fraiche-blandning innehållande basilika och citron, och som tillbehör avnjuter du smörade ärtor med hinter av senap. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Basilikagratinerad sej med senapsärtor

Ingredienser

4 portioner
600 g  sejfilé
salt
peppar
1/2   förp färsk basilika (à 20 g)
1/2   citron
2 dl  crème fraiche
1 dl  riven ost
4   port ris eller annat gryn
1/2   gul lök
1 msk  smör eller olja
250 g  frysta gröna ärtor
1 1/2 msk  senap (gärna skånsk)
1 msk  vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! Kommer definitivt göra detta fler gånger.

Marie

2021-12-02

Denna var riktig god! Och jag som bara brukar tycka vit fisk är okej i vanliga fall :)

Anton

2021-11-30

Såååå gott!!!

Christel

2021-11-29

Näringsvärde per portion

Energi2608 KJ / 622 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk med kaviarsås och ärter
Betyg 2.8 av 5.
133 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med mos och senapsärtor
Betyg 3.8 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnssej med frasiga örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Basilikagratinerad kyckling med ärter
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kassler med mos och ärter
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga