Stekt sej med remouladsås

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
2
Stekt sej med remouladsås

Veckans fisk består av stekt sej med krämig remouladsås. Såsen svänger du enkelt ihop med crème fraiche och pickles som du sedan smakar av med salt och peppar. Stek fisken på svag värme så att saftigheten behålls. Servera sedan med nykokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Stekt sej med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Remouladsås

1   förp pickles (à 390 g)
2 dl  crème fraiche
salt
peppar

Fisk

600 g  sejfilé
1 msk  smör eller margarin
1   påse romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt remouladen med lite senap.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Inte gott

Tobias

2018-03-26

Den osmakligt grå sejen varken ser eller smakar gott, den tillhör katterna i familjen.. Varför får vi inte äta torsk eller annan vit fisk? Skärpning nu lämnar vi snart Ica.

Karin

2018-03-20

Hej Karin! Vi beklagar att du inte tycker om sej och vi försöker variera fisksorterna i matkassen och använder oss även av lax och torsk i recepten. Sej som ju är en lite gråare fisk, använder vi väldigt sällan (ett par gånger per halvår). Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2018-03-23

Näringsvärde per portion

Energi2485 KJ / 592 kCal
Fett21 g
Salt2.12 g
Kolhydrater61 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pankotorsk med curryremoulad
Betyg 3.4 av 5.
70 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sprödbakad torsk med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med remoulad
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sej med broccoli och potatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga