Stekt sej med remouladsås

10
2
Stekt sej med remouladsås

Veckans fisk består av stekt sej med krämig remouladsås. Såsen svänger du enkelt ihop med crème fraiche och pickles som du sedan smakar av med salt och peppar. Stek fisken på svag värme så att saftigheten behålls. Servera sedan med nykokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018

Stekt sej med remouladsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Remouladsås

1
förp pickles (à 390 g)
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
sejfilé
1 msk
smör eller margarin
1
påse romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt remouladen med lite senap.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Tobias

2018-03-26

Inte gott

Karin

2018-03-20

Den osmakligt grå sejen varken ser eller smakar gott, den tillhör katterna i familjen.. Varför får vi inte äta torsk eller annan vit fisk? Skärpning nu lämnar vi snart Ica.

Redaktionen ICAse

2018-03-23

Hej Karin! Vi beklagar att du inte tycker om sej och vi försöker variera fisksorterna i matkassen och använder oss även av lax och torsk i recepten. Sej som ju är en lite gråare fisk, använder vi väldigt sällan (ett par gånger per halvår). Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2485 KJ / 592 kCal
Fett 21 g
Salt 2.12 g
Kolhydrater 61 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept