Stekt sej med remouladsås
Veckans fisk består av stekt sej med krämig remouladsås. Såsen svänger du enkelt ihop med crème fraiche och pickles som du sedan smakar av med salt och peppar. Stek fisken på svag värme så att saftigheten behålls. Servera sedan med nykokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Remouladsås
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Fisk
600 g sejfilé
1 msk smör eller margarin
1 påse romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2485 KJ / 592 kCal
Fett21 g
Salt2.12 g
Kolhydrater61 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte gott
Tobias
2018-03-26Den osmakligt grå sejen varken ser eller smakar gott, den tillhör katterna i familjen.. Varför får vi inte äta torsk eller annan vit fisk? Skärpning nu lämnar vi snart Ica.
Karin
2018-03-20Hej Karin! Vi beklagar att du inte tycker om sej och vi försöker variera fisksorterna i matkassen och använder oss även av lax och torsk i recepten. Sej som ju är en lite gråare fisk, använder vi väldigt sällan (ett par gånger per halvår). Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2018-03-23