Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt sej med remouladsås

Veckans fisk består av stekt sej med krämig remouladsås. Såsen svänger du enkelt ihop med crème fraiche och pickles som du sedan smakar av med salt och peppar. Stek fisken på svag värme så att saftigheten behålls. Servera sedan med nykokt potatis och en fräsch sallad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Remouladsås: Låt picklesen rinna av ordentligt. Hacka den och rör ihop med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  3. Fisk: Stek fisken i matfettet i en stekpanna på svag värme ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera fisken med potatis, remouladsås och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Smaksätt remouladen med lite senap.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Remouladsås
  • 1 förp pickles (à 390 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
Fisk
  • 600 g sejfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 påse romansallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2485 kJ / 592 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept