Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Polentaschnitzel med bönor och bambuskott

Om du letar efter ett recept på något smarrigt och annorlunda ska du testa polentaschnitzel med bönor och bambuskott. Polenta är ett majsmjöl med en speciell och superb smak. Du serverar polentaschnitzeln med ett tjusigt grönsaksfräs, en utsökt rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongen i en kastrull. Vispa i polentan och låt sjuda till en tjock gröt under omrörning, 6-7 minuter. Rör i osten. Häll upp i en vattensköljd form. Låt stå kallt att stelna, cirka 30 minuter.
  2. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Fräs morotsstavarna i hälften av oljan i en stekpanna, 3-4 minuter.
  3. Låt bambuskott och bönor rinna av. Strimla bambuskotten och fräs med bönor och morötter någon minut. Krydda med curry, salt och peppar.
  4. Skär den kalla polentan i cirka 6 x 5 cm stora bitar. Stek bitarna i resterande olja i stekpanna cirka 2 minuter/sida.
  5. Servera polentaschnitzeln med grönsaksfräset och eventuellt skivad, rökt skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 1/2 dl polenta
  • 2 dl riven ost gärna med stark smak
  • 2 morötter
  • 3 msk olja
  • 1 burk bambuskott (à 227 g)
  • 1 burk haricots verts (à 400 g)
  • 1 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?