Grönsaksdipp
Grönsaksdipp är en fräsch och trevlig liten rätt där grönsaksstavar av stjälkselleri, morot och gurka doppas i en välsmakande gräddfilssås smaksatt med tomatpuré, spiskummin, salt och curry. Mycket gott att avnjuta som plockmat eller till fredagsmyset!
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1/2 förp stjälkselleri
1/2 gurka
1 1/2 dl gräddfil
1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk spiskummin
1 tsk curry
2 krm salt
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi298 KJ / 71 kCal
Fett4.6 g
Kolhydrater4.8 g
Protein2 g
Kommentarer