Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grönsaksdipp

Grönsaksdipp är en fräsch och trevlig liten rätt där grönsaksstavar av stjälkselleri, morot och gurka doppas i en välsmakande gräddfilssås smaksatt med tomatpuré, spiskummin, salt och curry. Mycket gott att avnjuta som plockmat eller till fredagsmyset!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala moroten. Skär den, sellerin och gurkan i stavar.
  2. Blanda gräddfil med tomatpuré och kryddorna. Låt stå minst 1 timme i kylen så att smaken kommer fram i dippen.
  3. Dippa grönsakerna i gräddfilssåsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 morot
  • 1/2 förp stjälkselleri
  • 1/2 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 298 kJ / 71 kCal