Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skinkschnitzel med krämig potatissallad

En klassisk österrikisk husmansrätt som smakar delikat i all sin enkelhet. Servera schnitzeln med en krämig potatissallad med smak av crème fraiche och mjälla små körvelblad. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, skiva och koka potatisen.
  2. Potatissallad: Hacka körveln. Blanda potatis och crème fraiche och vänd ner körveln. Krydda med salt och peppar. Späd med lite mjölk om den blir för fast.
  3. Koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Skär salladen i bitar.
  4. Skinkschnitzel: Stek schnitzeln i smöret i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera schnitzeln med potatissallad, bönor och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 kruka körvel
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 150 g haricot vert
  • 1/2 cosmopolitansallad
Skinkschnitzel
  • ca 600 g skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2615 kJ / 624 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept