Skinkschnitzel med citron och cornichoner

Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
0
Skinkschnitzel med citron och cornichoner

Härligt knaprig skinkschnitzel får här sällskap av klyftpotatis och toppas med en frisk citronsås. Genom att vända schnitzeln i mjöl får köttet en extra krispig yta och blir underbart saftig. Crème fraiche-sås med citron, persilja och cornichoner är det perfekta tillbehöret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Skinkschnitzel med citron och cornichoner

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar

Sås

1/2 citron
1 dl cornichons
1/3 kruka persilja
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
250 g gröna ärtor

Kött

2 msk vetemjöl
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2791 KJ / 667 kCal
Fett34.4 g
Salt2.49 g
Kolhydrater48.2 g
Protein37 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skinkschnitzel med gurksås
Betyg 2.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med citron och kapris
Betyg 3 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt schnitzel med bakad purjolök och rosmarin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skinkschnitzel med senapssmetana och cornichons
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkschnitzel med gräddig löksås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt schnitzel med blomkålsallad
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga