Skinkschnitzel med citron och cornichoner
Härligt knaprig skinkschnitzel får här sällskap av klyftpotatis och toppas med en frisk citronsås. Genom att vända schnitzeln i mjöl får köttet en extra krispig yta och blir underbart saftig. Crème fraiche-sås med citron, persilja och cornichoner är det perfekta tillbehöret.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
Sås
1/2 citron
1 dl cornichons
1/3 kruka persilja
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
250 g gröna ärtor
Kött
2 msk vetemjöl
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2791 KJ / 667 kCal
Fett34.4 g
Salt2.49 g
Kolhydrater48.2 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer