Skinkschnitzel med citron och cornichoner

46
0
Skinkschnitzel med citron och cornichoner

Härligt knaprig skinkschnitzel får här sällskap av klyftpotatis och toppas med en frisk citronsås. Genom att vända schnitzeln i mjöl får köttet en extra krispig yta och blir underbart saftig. Crème fraiche-sås med citron, persilja och cornichoner är det perfekta tillbehöret.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Skinkschnitzel med citron och cornichoner

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Sås

1/2 citron
1 dl cornichons
1/3 kruka persilja
2 dl crème fraiche
1 tsk dragon
250 g gröna ärtor

Kött

2 msk vetemjöl
ca 600 g skinkschnitzel
1 msk smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2791 KJ / 667 kCal
Fett 34.4 g
Salt 2.49 g
Kolhydrater 48.2 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden