Stekt röding med äppelpytt
Skippa matoset från stekpannan och laga pytt i panna i ugnen i stället! Grönsakspytten är en härlig blandning av potatis, palsternacka, purjolök och äpple – smaskig värre till stekt röding och en sval yoghurtsås med smak av honung och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Äpplig pytt
500 g potatis
200 g palsternacka
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 grönt äpple
1 purjolök
3 msk hackad dill
Stekt röding
4 rödingfiléer (à 150 g)
2 msk olja
salt
peppar
Citronyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 571 kCal
Fett29 g
Salt1.98 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Gjort massa gånger. Men skippa citronyogurten. Bara lite olivolja på funkar utmärkt.
Yvonne
2024-01-18Hur tänkte ni här?!! Skippa oset från stekpannan! Men ändå ska rödingen stekas där! Gissar att den osar mest!
Ingrid
2021-04-02Röding fantastisk god fisk. Lättlagat och gott.
Anita
2021-01-23