Stekt röding med äppelpytt

147
4
Stekt röding med äppelpytt

Skippa matoset från stekpannan och laga pytt i panna i ugnen i stället! Grönsakspytten är en härlig blandning av potatis, palsternacka, purjolök och äpple – smaskig värre till stekt röding och en sval yoghurtsås med smak av honung och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Stekt röding med äppelpytt

Ingredienser

4 portioner

Äpplig pytt

500 g potatis
200 g palsternacka
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 grönt äpple
1 purjolök
3 msk hackad dill

Stekt röding

4 rödingfiléer (à 150 g)
2 msk olja
salt och peppar

Citronyoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

147

Kommentarer

Ingrid

2021-04-02

Hur tänkte ni här?!! Skippa oset från stekpannan! Men ändå ska rödingen stekas där! Gissar att den osar mest!

Anita

2021-01-23

Röding fantastisk god fisk. Lättlagat och gott.

Mariia

2020-07-13

Tried once - delicious! Will do more. Didn’t follow introduction regarding lemon in the sauce, just add to taste and all dish wad very good.

Näringsvärde per portion

Energi 2381 KJ / 571 kCal
Fett 29 g
Salt 198 g
Kolhydrater 37 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden