Halstrad röding med rostad selleripuré

3
2
Halstrad röding med rostad selleripuré

Halstrad röding är en riktig festrätt som är värd trevligt sällskap. Här serveras rödingen med en smakrik rostad rotselleripuré, en smörig lökvinägrett och frasigt friterad potatis. En gourmetmiddag.

Skriv ut
Halstrad röding med rostad selleripuré

Ingredienser

4 portioner

Selleripuré

ca 800 g
rotselleri
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
crème fraiche

Friterad potatis

6
fasta potatisar (à ca 500 g)
7 dl
olja att fritera i

Rödlöksvinägrett

1
rödlök
2 msk
rödvinsvinäger
50 g
smör
ca 600 g
rödingfilé
1 msk
olivolja
1
kruka persilja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Camilla

12/11/2020

Supergott!

Anna-karin

7/6/2020

Jättegott!! Detta blir av fler gånger och gärna som bjudmat!

Näringsvärde per portion

Energi 4299 KJ / 1027 kCal
Fett 72 g
Salt 2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept