Halstrad röding med rostad selleripuré
Halstrad röding är en riktig festrätt som är värd trevligt sällskap. Här serveras rödingen med en smakrik rostad rotselleripuré, en smörig lökvinägrett och frasigt friterad potatis. En gourmetmiddag.
Ingredienser
4 portioner
Selleripuré
ca 800 g rotselleri
2 msk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche
Friterad potatis
6 fasta potatisar (à ca 500 g)
7 dl olja att fritera i
Rödlöksvinägrett
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
50 g smör
ca 600 g rödingfilé
1 msk olivolja
1 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4299 KJ / 1027 kCal
Fett72 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott.härligt krispigt skin på rödingen.en god kombo med alla tillbehör
Marina
2023-09-03Supergott!
Camilla
2020-12-11Jättegott!! Detta blir av fler gånger och gärna som bjudmat!
Anna-karin
2020-07-06