Röding med krämig Västerbottensost

Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat
4
Röding med krämig Västerbottensost

Ugnsstekt rödingfilé under ett täcke av krämig färskost smaksatt med Västerbottensost, lemon-pepper och dill. Servera med ett mandelpotatismos, stekta kantareller och en citronklyfta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Röding med krämig Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
550 g rödingfilé
1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda
200 g färskost
2 dl finriven Västerbottensost
200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller)
1/2 dl finskuren gräslök

Till servering

potatismos
kokt broccoli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Så gott och enkelt! Har gjort detta recept många gånger. Oftast med lax. Brukar ha den inne några minuter längre. Funkar även att byta Västerbotten mot prästost.

Lisa charlotta

2023-02-16

Gott snabbt och enkelt

Gudrun

2022-04-30

Har gjort det flera gånger, lika gott varje gång.

Eva

2020-01-16

Testa liknande recept

Gravad röding med västerbottenmousse
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Halstrad röding med rostad selleripuré
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga