Röding med krämig Västerbottensost

Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat
4
Röding med krämig Västerbottensost

Ugnsstekt rödingfilé under ett täcke av krämig färskost smaksatt med Västerbottensost, lemon-pepper och dill. Servera med ett mandelpotatismos, stekta kantareller och en citronklyfta.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Röding med krämig Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
550 g  rödingfilé
1/2 tsk  lemon- pepper och dillkrydda
200 g  färskost
2 dl  finriven Västerbottensost
200 g  svamp (t ex champinjoner eller kantareller)
1/2 dl  finskuren gräslök

Till servering

potatismos
kokt broccoli

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ och hårdost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt färskost- och hårdostalternativ.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2010.

Gör så här

Tips

Går även att göra med gös eller regnbåge. Den färdiga kryddblandningen kan bytas ut mot lite hackad dill, salt, nymalen peppar och lite pressad citronjuice.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Så gott och enkelt! Har gjort detta recept många gånger. Oftast med lax. Brukar ha den inne några minuter längre. Funkar även att byta Västerbotten mot prästost.

Lisa charlotta

2023-02-16

Gott snabbt och enkelt

Gudrun

2022-04-30

Har gjort det flera gånger, lika gott varje gång.

Eva

2020-01-16

Testa liknande recept

Gravad röding med västerbottenmousse
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med rostad selleripuré
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga