Röding med krämig Västerbottensost
Ugnsstekt rödingfilé under ett täcke av krämig färskost smaksatt med Västerbottensost, lemon-pepper och dill. Servera med ett mandelpotatismos, stekta kantareller och en citronklyfta.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
4 portioner
550 g rödingfilé
1/2 tsk lemon- pepper och dillkrydda
200 g färskost
2 dl finriven Västerbottensost
200 g svamp (t ex champinjoner eller kantareller)
1/2 dl finskuren gräslök
Till servering
potatismos
kokt broccoli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott och enkelt! Har gjort detta recept många gånger. Oftast med lax. Brukar ha den inne några minuter längre. Funkar även att byta Västerbotten mot prästost.
Lisa charlotta
2023-02-16Gott snabbt och enkelt
Gudrun
2022-04-30Har gjort det flera gånger, lika gott varje gång.
Eva
2020-01-16