Stekt röding med äppelpytt

Stekt röding passar utmärkt med en ugnsrostad grönsakspytt på potatis, palsternacka, purjolök och äpple. Tillsammans med en krämig yoghurtsås med smak av honung och citron blir det en fräsch och smakrik rätt med röding som passar både till vardag och helg.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Ingredienser
4 portioner
Äpplig pytt
500 g potatis
200 g palsternacka
2 msk olja
1 1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1 grönt äpple
1 purjolök
3 msk hackad dill
Stekt röding
4 rödingfiléer (à 150 g)
2 msk olja
salt
peppar
Citronyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:20:00
00:15:00
00:02:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2381 KJ / 571 kCal
Fett29 g
Salt1.98 g
Kolhydrater37 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Gjort massa gånger. Men skippa citronyogurten. Bara lite olivolja på funkar utmärkt.
Yvonne
2024-01-18Hur tänkte ni här?!! Skippa oset från stekpannan! Men ändå ska rödingen stekas där! Gissar att den osar mest!
Ingrid
2021-04-02Röding fantastisk god fisk. Lättlagat och gott.
Anita
2021-01-23