Banankaka med kanel

14
1
Banankaka med kanel

Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.

Banankaka med kanel

Ingredienser

1 kaka
450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
1 ägg (medium stort)
2 dl strösocker
8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
120 g valnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Pernilla

2021-11-09

Lite väl sött, jag tycker det räcker med 1 dl strösocker. Annars älskar jag det! Så härlig konsistens.