Banankaka med kanel

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
2
Banankaka med kanel

Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.

Banankaka med kanel

Ingredienser

1 kaka
450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
1 ägg (medium stort)
2 dl strösocker
8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
120 g valnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Supergod. Drygt 1dl socker. 40 minuter i ugnen.

Inger-mari

2024-04-12

Lite väl sött, jag tycker det räcker med 1 dl strösocker. Annars älskar jag det! Så härlig konsistens.

Pernilla

2021-11-09

Testa liknande recept

Brownies med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lussebullar med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankakor
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chokladkaka med majonnäs
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Banankaka med limeglasyr
Betyg 4.6 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Overnight Oats med kaffe
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga