Banankaka med kanel
Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.
Ingredienser
1 kaka
450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
1 ägg (medium stort)
2 dl strösocker
8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
120 g valnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod. Drygt 1dl socker. 40 minuter i ugnen.
Inger-mari
2024-04-12Lite väl sött, jag tycker det räcker med 1 dl strösocker. Annars älskar jag det! Så härlig konsistens.
Pernilla
2021-11-09