Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Banankaka med kanel

Banankaka, bananbröd…kärt bakverk har många namn! Ta vara på dina övermogna bananer och baka en söt banankaka. I detta recept smaksätter vi med kanel som lyfter bakverket till ny nivå. Och du, glöm inte att blanda ner majonnäsen som gör bananbrödet/banankakan riktigt saftig och riktigt god.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 180°C (160°C för varmluftsugn).
  2. Smörj en brödform i storleken 23cm x 13cm x 7cm (för 1 kaka).
  3. Mosa bananerna. Vispa ägget i en stor skål med socker, mosade bananer, majonnäs och vanilj tills ingredienserna är blandade.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en skål. Hacka valnötterna. Blanda 100g av valnötterna (för 1 kaka) i mjölblandningen. Rör ner mjölblandningen i banansmeten blanda till en jämn smet och tills nötterna är jämnt fördelade.
  5. Häll i smeten i formen och sprid ut jämnt. Strö över resterande valnötter.
  6. Baka i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.
  7. Låt stå på galler i 15 minuter, ta sedan ur formen och låt svalna helt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Hellmann´s.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 450 g bananer (450 g motsvarar ca 3 medelstora bananer)
  • 1 ägg (medium stort)
  • 2 dl strösocker
  • 8 msk majonnäs 8 msk motsvarar ca 1 1/3 dl (gärna Hellmann´s)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 120 g valnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer