Enkel kycklingburgare med yoghurt

Kycklingburgare blir härligt saftiga efter en vända på grillen. Skiva filéerna och marinera lätt med smör, rapsolja, salt och ett sting av paprikapulver. Väl grillat och klart – toppa med krispig sallad och fräsch matlagningsyoghurt.

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 tomater
2 msk smör & rapsolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
400 g tunnskivad kycklingbröstfilé
8 skivor surdegsbröd
2 dl matlagningsyoghurt
1 kruka sallad
För alla
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1557 KJ / 372 kCal
Fett12 g
Salt2.55 g
Kolhydrater32 g
Protein31 g
Kommentarer