UNDER 30 MIN | Enkel

Enkel kycklingburgare med yoghurt

Kycklingburgare blir härligt saftiga efter en vända på grillen. Skiva filéerna och marinera lätt med smör, rapsolja, salt och ett sting av paprikapulver. Väl grillat och klart – toppa med krispig sallad och fräsch matlagningsyoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken, skär den och tomaterna i tunna skivor.
  2. Rör ihop smör & rapsolja med paprikapulver och salt. Pensla kycklingfiléerna med blandningen.
  3. Grilla kycklingen på direkt värme, 2-3 minuter på varje sida. Grilla bröden på båda sidor.
  4. Servera kycklingfiléerna mellan bröden med matlagningsyoghurt.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 400 g tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 kruka sallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1557 kJ / 372 kCal