Inkokt lax med dill- och caviarkräm

16
0
Inkokt lax med dill- och caviarkräm

Den här rätten på inkokt lax med dill- och caviarkräm är oerhört fin i smakerna. Laxen tillreds i en lag på citronsaft och kryddor där den drar åt sig fantastiska aromer och blir riktigt saftig. Till servering finns en mjuk caviarkräm, salladsärter, en krispig sallad och nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Inkokt lax med dill- och caviarkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Lax

4 frysta, tinade portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
1 morot
1/2 rödlök
6 dl vatten
1/2 citron
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt

Caviarkräm

1/2 kruka dill
75 g caviarmix
2 dl crème fraiche
peppar

Sallad

150 g salladsärtor
1 hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Koka gärna med en halv tesked fänkålsfrö eller dillfrö i lagen, det förhöjer smaken ytterligare.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 616 kCal
Fett 331 g
Kolhydrater 440 g
Protein 317 g
Läs mer om näringsvärden