Inkokt lax med dill- och caviarkräm
Den här rätten på inkokt lax med dill- och caviarkräm är oerhört fin i smakerna. Laxen tillreds i en lag på citronsaft och kryddor där den drar åt sig fantastiska aromer och blir riktigt saftig. Till servering finns en mjuk caviarkräm, salladsärter, en krispig sallad och nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Lax
4 frysta, tinade portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
1 morot
1/2 rödlök
6 dl vatten
1/2 citron
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
Caviarkräm
1/2 kruka dill
75 g caviarmix
2 dl crème fraiche
peppar
Sallad
150 g salladsärtor
1 hjärtsallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Koka gärna med en halv tesked fänkålsfrö eller dillfrö i lagen, det förhöjer smaken ytterligare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 616 kCal
Fett33.1 g
Kolhydrater44 g
Protein31.7 g
Kommentarer