Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd

21
0
Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd

En krispig och kryddstekt regnbågslax som serveras i tortillabröd är ett inbjudande recept som passar de flesta hungriga magar. Laxen smaksätts med chili, paprikapulver och gurkmeja innan den steks. Bygg din egen tortilla av grönsakerna och toppa med bönröran, en svårslagen måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015

Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd

Ingredienser

4 portioner

Regnbågslax

4 portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk olja

Bönröra

1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
2 krm chilipulver
2 krm spiskummin
salt

Grönsaker

2 avokado
1 förp majskorn (à 150 g)
2 tomater
1 msk olivolja
1/2 citron

Till servering

1/2 sallad (cosmopolitan)
8 tortillabröd

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Heta bröd! Rosta tortillabröden i torr het stekpanna en kort stund.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3764 KJ / 900 kCal
Fett 52 g
Salt 296 g
Kolhydrater 62 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden