Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd
En krispig och kryddstekt regnbågslax som serveras i tortillabröd är ett inbjudande recept som passar de flesta hungriga magar. Laxen smaksätts med chili, paprikapulver och gurkmeja innan den steks. Bygg din egen tortilla av grönsakerna och toppa med bönröran, en svårslagen måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
4 portioner
Regnbågslax
4 portionsbitar regnbågslax (à 125 g)
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
2 krm chilipulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk olja
Bönröra
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
2 krm chilipulver
2 krm spiskummin
salt
Grönsaker
2 avokado
1 förp majskorn (à 150 g)
2 tomater
1 msk olivolja
1/2 citron
Till servering
1/2 sallad (cosmopolitan)
8 tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3764 KJ / 900 kCal
Fett52 g
Salt2.96 g
Kolhydrater62 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer