Soppa på butternutpumpa med korvfräs

23
11
Soppa på butternutpumpa med korvfräs

En len soppa på butternutpumpa serveras här med korvfräs. Korvfräset gör du genom att klämma ut innehållet på salsiccia och fräsa det med pumpafrön och körsbärstomater. Soppan låter du stå och puttra under tiden, och mixa den gärna slät med en stavmixer innan du serverar samt smaka av med kryddor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2018

Soppa på butternutpumpa med korvfräs

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
butternutpumpa
1 msk
olja
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong)
-
salt
-
peppar
1/2 msk
vitvinsvinäger

Korvfräs

300 g
färsk salsiccia
1 tsk
olja
1 dl
pumpafrön
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna soppan med mortlade fänkålsfrön eller spiskummin och lite citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Johnny

2020-10-16

Gott men otydligt recept hur många minuter osv.

Lotta

2019-06-11

Supergod! Hela familjen bara älskar den.

Veronica

2018-09-15

Jätte god soppa!

Näringsvärde per portion

Energi 2277 KJ / 542 kCal
Fett 36 g
Salt 4.1 g
Kolhydrater 26 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept