Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

En potatissallad kan varieras på många sätt och i denna får potatisen även passera stekpannan innan den blandas med såsen. Med lätt crème fraiche, senap och dill är smaken klassisk men samtidigt kalorisnål. Toppa med kapris och servera till gravad eller kallrökt lax.

Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

Ingredienser

4 portioner
900 g I love eco delikatesspotatis
1 msk olivolja
1 - 2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 msk grov senap
1/2 dl grovhackad dill
1/2 dl kapris

Till servering

gravad eller kallrökt lax

Gör så här

00:08:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegod potatissallad ... massor av dill minst 1 dl och extra stark grov senap gör susen. Servera med gravad lax 🌟🌟🌟🌟🌟

    Catarina

Näringsvärde per portion

Energi1805 KJ / 430 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Halstrad tonfisk med chilimajonnäs
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinifritters med fetaost
    Betyg 4.7 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad