Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Cheesecake med jordgubbar

Bedårande små cheesecake-kreationer som serveras tillsammans med en balsamicosås kan göra vem som helst lycklig. Kanske ett recept att gömma undan och spara till alla hjärtans dag? Visste du förresten att cheesecake kan frysas i upp till 3 månader, om den är noga täckt med plast.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klipp ut 6 cirklar om 7 cm från ett bakpapper och placera dem i botten på 6 små springformar (för 6 st).
  2. Botten: Smält smöret. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Blanda de krossade kexen med det smälta smöret och rör ihop ingredienserna. Tryck ut 25 g (1/6) av blandningen i botten av varje form (för 6 st). Sätt formarna i kylskåpet och vänta i 30 minuter.
  3. Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter. Värm 5 msk vispgrädde (för 6 port) i 10–15 sekunder i en mikrovågsugn eller i en liten stekpanna, tryck ut vattnet ur gelatinbladen och smält dem i vispgrädden. Rör tills att blandningen har svalnat.
  4. Rör ihop florsockret med färskosten i en skål, tills att blandningen blir mjuk.
  5. Vispa vispgrädden och tillsätt florsocker, en msk i taget. Vispa tills att du får små toppar på grädden. Sätt in grädden i kylskåpet.
  6. Vänd ner gelatinblandningen i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens.
  7. Vispa äggvitan hård i en egen skål.
  8. Blanda försiktigt ner den hårdvispade grädden i ostkräm-gelatinblandningen. Tillsätt sedan äggvitan försiktigt.
  9. Fördela blandningen och jordgubbarna (spar några till garnering) i lager i springformarna. Se till att ytan är jämn. Täck med plastfolie och låt dem stå i kylskåpet i 2–3 timmar.
  10. Balsamicosås: Blanda ihop balsamvinäger, jordgubbssås och svartpeppar i en liten skål och sätt in blandningen i kylskåpet.
  11. Stöt ut kakorna ur formarna genom att försiktigt pressa uppåt från botten före servering. Garnera dem med de resterande jordgubbarna och servera tillsammans med balsamicosåsen.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 6
Botten
  • 40 g osaltat smält smör
  • 125 g digestivekex
Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • knappt 1 dl florsocker (till färskosten)
  • 3 msk florsocker (till grädden)
  • 440 g naturell rumstempererad färskost
  • 1 äggvita
  • 125 g färska jordgubbar delade i bitar (spar lite till garnering)
Balsamicosås
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1/4 msk svartpeppar
  • 75 g jordgubbssås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?