Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Avancerad

Petit chouxringar med jordgubbar och grädde

Ett recept på en avancerad men utsökt fransk dessert. För att laga petit choux behöver du vatten, smör, mjöl och ägg. Fyll petit chouxringarna med jordgubbar och grädde och pudra över florsocker. En delikat efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet och lägg i smöret och låt det smälta. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper botten. Ta kastrullen från värmen och rör tills smeten svalnar något.
  2. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje ägg, så att smeten blandas med luft.
  3. Spritsa ut smeten i runda ringar, ca 8 cm i diameter, på smord plåt eller bakplåtspapper. Grädda i 200°C, ca 30 min. Låt kakorna svalna.
  4. Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden och smaksätt med socker och vaniljsocker.
  5. Skär ett lock på petit chouxerna. Spritsa eller klicka grädde i underdelarn och lägg på skivade jordgubbar. Lägg på petit chouxlocken och sikta över florsocker. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 dl vatten
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 medelstora ägg
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 l jordgubbar
Garnering
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden