Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax i kapprock med senap, kapris och vitkål

Lax i ugn går alltid hem! Här är ett annorlunda recept på kryddig lax som du gör av bland annat vitkål, kapris och dijonsenap. Utsökt att servera med kokt potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Ansa, skär bort rotstocken och strimla vitkålen fint. Stek vitkålen i oljan tills den blir mjuk. Blanda i kapris och kaprisspad.
  3. Krydda laxen med salt och peppar och pensla den med senap.
  4. Klipp bakplåtspapprena i så stora runda ark som det går. Fördela vitkål på ena halvan av arken, lägg laxen på kålen och vik ihop pappret som en pirog.
  5. Lägg papprena på en plåt och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  6. Servera laxen med skalpotatis.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 litet vitkålshuvud (à ca 1 kg)
  • 2 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk kapris
  • 4 msk kaprisspad
  • 4 portionsbitar lax (à 140 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 ark bakplåtspapper
Till servering
  • kokt skalpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1998 kJ / 477 kCal