Fyllda paprikor med sauce verte

Mmm, vad sägs om bön- tomat- och mozzarellafyllda paprikor med sauce vert till middag? Sauce verte är en örtrik sås från Frankrike som i detta recept komponeras av smaker som persilja, vitlök, kapris, dijon och citron. Ett självklart tillbehör till de fyllda paprikorna. Bon appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Ingredienser
4 portioner
Fyllda paprikor
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
2 röda paprikor
2 gula paprikor
2 förp minimozzarella (à 120 g)
1 dl tapenat, soltorkade tomater
Sauce verte
1 huvudsallat
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
1/2 msk dijonsenap
1/2 dl olivolja
1 citron
salt
peppar
Till servering
4 port kokt ris
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2710 KJ / 648 kCal
Fett32 g
Salt4.25 g
Kolhydrater62 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Carolina! Mycket vätska kan bero på många saker; vilken ugn man har och vätskeinnehållet i både tomater och paprika. Du kan låta den stå inne lite längre så brukar det ånga bort lite till. Annars är nog vätskan god så klart! Eller så kan man hälla av lite försiktigt. Hoppas det blir bra! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-06Det blev väldigt mycket vätska i mina, vad kan man göra för att undvika det? Har inte smakat än, men det ser riktigt nice ut! Enkelt att laga!
Carolina
2017-01-30Gott!
Pernilla
2015-11-30