Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
0
Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Stekt lax med tomatragu och haricots verts passar lika bra en vardag som helg. Tomatragun får sin smak av dill och servera den sedan med den stekta laxen och den nykokta potatisen. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis (gärna delikatess)
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1   förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
2   tomater
1   ask färsk dill (à 20 g)
2   port laxfilé
1 tsk  olja
salt
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaka av ragun med lite cayennpeppar eller tabasco.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett29 g
Salt4.04 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med fetakräm och bönor
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoisinstekt lax med gröna bönor
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sukiyakilax
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax i ugn med tomat- och örtsås
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stek lax med mango chutneysås
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med caesarsallad
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga