Stekt lax med tomatragu och haricots verts
Stekt lax med tomatragu och haricots verts passar lika bra en vardag som helg. Tomatragun får sin smak av dill och servera den sedan med den stekta laxen och den nykokta potatisen. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna delikatess)
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
2 tomater
1 ask färsk dill (à 20 g)
2 port laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2741 KJ / 655 kCal
Fett29 g
Salt4.04 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer