Stekt lax med tomatragu och haricots verts

8
0
Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Stekt lax med tomatragu och haricots verts passar lika bra en vardag som helg. Tomatragun får sin smak av dill och servera den sedan med den stekta laxen och den nykokta potatisen. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2018

Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Ingredienser

2 portioner
450 g
potatis (gärna delikatess)
1/2
förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1
förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
2
tomater
1
ask färsk dill (à 20 g)
2
port laxfilé
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaka av ragun med lite cayennpeppar eller tabasco.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2741 KJ / 655 kCal
Fett 29 g
Salt 4.04 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept