Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lax med tomatragu och haricots verts

Stekt lax med tomatragu och haricots verts passar lika bra en vardag som helg. Tomatragun får sin smak av dill och servera den sedan med den stekta laxen och den nykokta potatisen. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lite extra mycket vatten. Ansa och koka bönorna med potatisen när det återstår 4 minuter av koktiden.
  2. Värm tomatsoppan.
  3. Skär tomaterna i tärningar och hacka dillen grovt. Rör ner tomater och dill i soppan och låt allt bli varmt.
  4. Stek laxen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  5. Servera laxen med tomatragu, potatis och bönor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Smaka av ragun med lite cayennpeppar eller tabasco.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis (gärna delikatess)
  • 1/2 förp haricots verts (à 150 g)
  • 1 förp tomatsoppa med färskost (à 390 g)
  • 2 tomater
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2741 kJ / 655 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept