Stek lax med mango chutneysås

3
1
Stek lax med mango chutneysås

Salt och sött är absolut ett vinnande koncept. Den uppkryddade fisken äts här ihop med kokt potatis, och en härlig dipp gjord på gräddfil och mango chutney.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Stek lax med mango chutneysås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 dl gräddfil
1 dl mango chutney (gärna mild)
salt
peppar
600 g laxfilé
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek laxen med 1 tsk spiskummin (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

V-l

2021-10-29

Helt ok recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2481 KJ / 593 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden