Stek lax med mango chutneysås
![Stek lax med mango chutneysås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232678/cf_259/stek_lax_med_mango_chutneysas_.jpg)
Salt och sött är absolut ett vinnande koncept. Den uppkryddade fisken äts här ihop med kokt potatis, och en härlig dipp gjord på gräddfil och mango chutney.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
![Stek lax med mango chutneysås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232678/cf_259/stek_lax_med_mango_chutneysas_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 dl gräddfil
1 dl mango chutney (gärna mild)
salt
peppar
600 g laxfilé
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Stek laxen med 1 tsk spiskummin (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt ok recept.
V-l
2021-10-29