Stek lax med mango chutneysås
Salt och sött är absolut ett vinnande koncept. Den uppkryddade fisken äts här ihop med kokt potatis, och en härlig dipp gjord på gräddfil och mango chutney.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 dl gräddfil
1 dl mango chutney (gärna mild)
salt
peppar
600 g laxfilé
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2481 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Helt ok recept.
V-l
2021-10-29