Stek lax med mango chutneysås

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Stek lax med mango chutneysås

Salt och sött är absolut ett vinnande koncept. Den uppkryddade fisken äts här ihop med kokt potatis, och en härlig dipp gjord på gräddfil och mango chutney.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Stek lax med mango chutneysås

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1 dl  gräddfil
1 dl  mango chutney (gärna mild)
salt
peppar
600 g  laxfilé
2 tsk  paprikapulver
1 msk  olja
1/2   förp frysta haricots verts (bönor) (à 450 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek laxen med 1 tsk spiskummin (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Helt ok recept.

V-l

2021-10-29

Näringsvärde per portion

Energi2481 KJ / 593 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lax med haricots verts och tandooridressing
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangoglaserad kyckling med grön bönsallad
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sej under citron- och chutneytäcke
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mangoglaserad kassler med bönsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kassler med potatisklyftor och grillade grönsaker
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falukorv med currystekt lök och mango chutney
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga