Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm

11
2
Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm

Som att ta sig över till medelhavet för en kväll, med en liten twist! Rostad potatis är nämligen ingen klassisk ingrediens i en grekisk sallad. Men ack så gott! Och fetaosten mosas och blandas med crème fraiche istället för att serveras som den är. En enkel och fräsch middag - jo man tackar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021

Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl tomatpesto

Fetakräm

150 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche

Sallad

1 grön paprika
1 rödlök
1 gurka
250 g körsbärstomater
1 förp grekiska oliver (à 240 g)
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston.  
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot mjölkproteinfritt ostalternativ eller tofu och crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Marielle

2021-06-12

Känns som att det saknas något proteinrikt tillbehör

Linnéa

2021-06-09

Gott och enkelt recept! Vi hade amandinepotatis och bytte ut oreganokryddan samt rödvinsvinäger till äppelcidervinäger och örtagårdskrydda

Näringsvärde per portion

Energi 2763 KJ / 661 kCal
Fett 41 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 52 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept