Grekisk sallad med rostad potatis och fetakräm
Som att ta sig över till Medelhavet för en kväll, med en liten twist! Rostad potatis är nämligen ingen klassisk ingrediens i en grekisk sallad. Men ack så gott! Och fetaosten mosas och blandas med crème fraiche istället för att serveras som den är. En enkel och fräsch middag - jo man tackar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
1/2 dl tomatpesto
Fetakräm
150 g fetaost
2 dl lätt crème fraiche
Sallad
1 grön paprika
1 rödlök
1 gurka
250 g körsbärstomater
1 förp grekiska oliver (à 240 g)
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2763 KJ / 661 kCal
Fett41 g
Salt2.5 g
Kolhydrater52 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
La till kyckling
Ida
2023-02-12Känns som att det saknas något proteinrikt tillbehör
Marielle
2021-06-12Gott och enkelt recept! Vi hade amandinepotatis och bytte ut oreganokryddan samt rödvinsvinäger till äppelcidervinäger och örtagårdskrydda
Linnéa
2021-06-09