Laxgryta med pressad potatis

3
0 Klimatsmart
Laxgryta med pressad potatis

En krämig laxgryta med tomat och pesto som bas blir härligt röd i färgen. Samt smakrik av peston, rödlöken och fiskbuljong. Servera tillsammans med pressad potatis och krispig röd och gul paprika och middagen är redo att njutas av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020

Laxgryta med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna mjölig)
1
rödlök
600 g
laxfilé
1 msk
rapsolja
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2
burk pesto basilika (à 140 g)
1
fiskbuljongtärning
-
salt
-
peppar
1
gul paprika
1
röd paprika

För alla

Kontrollera noga innehållet i peston och buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Stek lite pressad vitlök med löken och stek med paprikan och krydda med lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2614 KJ / 626 kCal
Fett 33 g
Salt 1 g
Kolhydrater 41 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept