Laxgryta med pressad potatis

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
4Klimatsmart
Laxgryta med pressad potatis

En krämig laxgryta med tomat och pesto som bas blir härligt röd i färgen. Samt smakrik av peston, rödlöken och fiskbuljong. Servera tillsammans med pressad potatis och krispig röd och gul paprika och middagen är redo att njutas av.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Laxgryta med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis (gärna mjölig)
1   rödlök
600 g  laxfilé
1 msk  rapsolja
1   burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2   burk pesto basilika (à 140 g)
1   fiskbuljongtärning
salt
peppar
1   gul paprika
1   röd paprika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Koljagryta vart det här:(

Moa

2021-04-29

Hej, håller med blev besviken att det inte var lax. Koljan är tyvärr ett tråkigare substitut.

Erica

2021-04-29

Jag håller med dig Karl. Man blir rätt så trött på kolja från den här klimat matkassen. Jag förstår att det är klimatsmart men finns det inga andra sorters fisk än kolja alltså?

Jennifer

2021-04-27

Näringsvärde per portion

Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig fiskgryta
Betyg 4.2 av 5.
187 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta på torsk och lax med persiljekräm
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxgryta med dill
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb laxgryta med potatis
Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxgryta med tomat och dill
Betyg 4.4 av 5.
134 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxpanna med dill- och fänkålssallad
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga