Laxgryta med pressad potatis
En krämig laxgryta med tomat och pesto som bas blir härligt röd i färgen. Samt smakrik av peston, rödlöken och fiskbuljong. Servera tillsammans med pressad potatis och krispig röd och gul paprika och middagen är redo att njutas av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna mjölig)
1 rödlök
600 g laxfilé
1 msk rapsolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 burk pesto basilika (à 140 g)
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
1 gul paprika
1 röd paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2614 KJ / 626 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Koljagryta vart det här:(
Moa
2021-04-29Hej, håller med blev besviken att det inte var lax. Koljan är tyvärr ett tråkigare substitut.
Erica
2021-04-29Jag håller med dig Karl. Man blir rätt så trött på kolja från den här klimat matkassen. Jag förstår att det är klimatsmart men finns det inga andra sorters fisk än kolja alltså?
Jennifer
2021-04-27